Malam Tahun Baru : Awasi Anak Anak Anda

Assalam. Bismillah.


Semalam tengah syok melayan facebook. tiba tiba saya baca status tuan homestay. Katanya untuk bulan 12 ni alhamdulillah. Ramai yang booking ingin bercuti bersama keluarga. Tapi ada seseorang yang ingin menempah homestay dia tapi dia tidak bersetuju selepas orang itu memberitahu sesuatu.



********************************************************************************

A : Assalam, yer dik, nak homestay berapa hari bulan?

B : Wassalam. hai kak. saya nak malam tahun baru boleh tak? Saya nak stay dari hari Jumaat malam tu sampai hari Ahad.

A : Oooo.. Boleh jer, nanti adik berikan detail yer, akak book siap-siap.

B : Sebelum tu nak tanya, boleh tak kami datang ramai - ramai lepas itu kami campur lelaki dan perempuan. Boleh tak?

A : Semua yang datang tu dah kahwin ker?

B : Kitorang bujang lagi kak. Ala,, biasa la  zaman sekarang kan?

*******************************************************************************

Tuan homestay memang tak kasi la. Terus letak call.. Tapi kalau saya, saya benarkan sahaja. Tapi ada plan la. Mintak salinan semua ic bebudak tu, mintak no pewaris jika berlaku apa- apa. Kemudian saya buat report siap- siap kat penduduk kampung, report polis, call jabatan agama suruh bawak van jenazah sekali. Biar bebudak tu kena tangkap. Lepas tangkap baru call mak ayah, suruh datang atau hantar je video dekat mak ayah diorang. Sebab kekadang ada jugak mak ayah jenis back up anak masing- masing kan? Kasi diorang pengajaran sikit. 

Berani budak budak zaman sekarang kan? Nak sambut malam tahun baru bersama sama siap book homestay lagi. Ni yang kita tau. Yang kita tak tahu? Hmm.. Macam macam sekarang nih.

So saya harap jaga lah anak- anak kita. Tengok dengan siapa dia berkawan dan pergi kemana. Jangan kita menyesal di kemudian hari.




Upin Ipin JengJeng Jeng Movie Animasi Yang Best

Assalam.



Alhamdulillah. Semalam berkesempatan untuk melihat tayangan perdana movie terbaru daripada Les' Copaque iaitu movie Upin Ipin JengJeng Jeng.  Terima kasih daun keladi  kepada team Denaihati kerana menjemput kami, Ada movie boleh jemput lagi. hihi.. Movie ni memang diminati oleh kanak kanak, tapi mak ayah pon confirm akan tersangkut sekali sebab movie ini sangat best. Kalau dalam tv tu boleh tengok sekejap jer kan, rasa macam tak puas pulak, so yang ni puas la sebab tengok lama lama. hihi. Jasmeen tak tidur pon dalam wayang kiranya cerita ini memang betul - betul menarik minat mereka.






Sedikit sinopsis tentang movie Upin Ipin Jeng Jeng Jeng


Upin & Ipin Jeng, Jeng, Jeng! mengisahkan kehidupan seorang anak yatim bernama Balqis. Dia sangat meminati watak animasi kembar popular Upin & Ipin. Suatu hari, seorang lelaki bernama Zaman telah datang ke rumah anak yatim tempat tinggal Balqis. Melalui perbualan Zaman dengan Noreen, Balqis terdengar bahawa Rumah Anak Yatim tersebut hendak diambil alih kembali oleh Zaman yang merupakan anak kepada pemilik tanah  tersebut.

Balqis mula berbincang dengan rakan-rakannya untuk menyelamatkan Rumah Anak Yatim tersebut.  Dia telah meminta bantuan daripada Upin & Ipin, tanpa disangkai Upin & Ipin benar-benar muncul di hadapannya. Walaupun begitu, kawan-kawannya tidak dapat melihat Upin & Ipin. Pada masa yang sama, Awie penyanyi rock terkenal suatu ketika dahulu turut mengalami masalah kewangan. Dia tidak lagi popular dan sedang mencari peluang untuk menghasilkan album terbarunya bagi mendapatkan pendapatan.

Awie dengan pembantunya Bo terserempak dengan Balqis yang sedang kecewa setelah bergaduh dengan Noreen. Atas pujukan dari Upin & Ipin, Balqis bersetuju untuk pulang ke rumah namun dia masih tidak berbaik dengan Noreen.





Kalau dalam tv Upin Ipin ni lucu jer kan, tapi berbeza dengan movie ni. Jangan tak percaya, bila mereka ketawa anda akan ketawa, kalau mereka menangis, anda turut menangis.. Si Jasmeen kesat air mata weh. Terkesan jugak dekat hati dia.. hihi.

Bagi saya, ikhlas di hati saya nak kasi 5 bintang.. huhu.. Sebab memang best. Rase macam nak tengok lagi sekali taw. Lakonan mantap adik Balqis memang tak boleh dipertikaikan la. Lawak Awie pulak memang best.. hihi.. Kiranya ni movie wajib tonton la. 







Fakta menarik tentang Filem  Upin Ipin Jeng Jeng Jeng?

1. Upin Ipin Jeng Jeng Jeng  merupakan filem Malaysia yang pertama menggabungkan teknik aimasi 3D dan lakon hidup.

2. Kos dianggarkan mencecah RM 4juta dan kos sebahagian nya dibiayai oleh Perbadanan Kemajuan Filem Nasional Malaysia ( FINAS) iaitu di bawah Dana Kesan Khas (CGI).

3. Filem ini di arahkan oelh Erma Fatima bersama dengan Hajah Ainon dan dibintangi oleh Asyiela Putri (Upin Ipin) , Puteri Balqis, Awie , Sara Ali, Gambit Saifullah, Remy Ishak.

4. Muzik video lagu rasmi adalah ' Jeng Jeng Jeng' nyanyian Yubi Band bersama Upin dan Ipin 
(Asyiela Puteri). Dalam filem ni Awie yang nyanyi. Memang best.

5. Proses pengambaran semula pernah dilakukan kerana filem ini mempunyai kriteria dan piawainya tersendiri.

6. Dato' Aliff Syukri mengeluarkan produk keluarannya, Jus Pintar dan Syampu kanak kanak.




Jom tengok wayang bersama anak anak anda. Bermula 24 November 2016 di 121 pawagam seluruh Malaysia dan Brunei.

Lepas tengok movie ni, confirm, perkataan " jeng jeng jeng" mesti selalu disebut anak anak.. Silap silap mak ayah budak pon terikut sekali.. haha.. 



Hidup Sihat Bersama Pusat Terapi Nanotron Centre Bangi

Alhamdulillah.

Masih berkesempatan untuk melihat keluarga yang tersayang.Alhamdulillah.. Syukur.

Cerita ini khas ditujukan kepada warga Bangi dan Kajang. Untuk pengetahuan semua, bulan October lalu, telah diadakan Pusat Terapi Nanotron di Seksyen 7 Bandar Baru Bangi. Bersebelahan dengan Restoran Sup Urat Ketin.

Apa yang paling menarik di pusat terapi ini? Terapi ini telah dijalankan secara PERCUMA.
Iyaa.. Memang percuma. Kenapa percuma? Sebab mereka ingin memberikan kesihatan yang baik kepada anda semua.

Siapa yang patut pergi ke sini? Saya sarankan ibu ayah pergi la dekat sini. Saya tau ibu ayah semua ada macam macam penyakit. Ini antara contoh2 penyakit ibu dan ayah ada adalah : 
  • Kencing manis
  • Darah tinggi
  • Sakit jantung
  • Sakit tulang belakang
  • Strok
  • Buasir
Kelebihan terapi ini adalah mereka mempunyai 6 rawatan dalam 1. Maksudnya adalah terapi nanotron ini mempunyai 6 fungsi.

>>Terapi Nano Haba 
Melonggarkan kapilari darah supaya melancarkan peredaran darah, melegakan penyakit artritis (lenguh sendi) dan tekanan.

>>Terapi Nano Germanium 
Meningkatkan imuniti badan mencegah penyakit kronik

>>Terapi Pancaran Negative Iron 
Pancaran negatif-ion membantu mengurangkan penyakit respirasi, menurunkan frekuensi gelora otak dan juga mengaktifkan sel

>>Terapi Pancaran Infra Merah Jauh 
Menyembuhkan lecur dan melegakan gastrik, keradangan perut dan usus pencernaan, penyakit pundi kencing, kebengkakan kelenjar prostat, masalah kerap kencing, buasir, anemia (kekurangan darah), strok, asma, sakit pinggang, kesejukkan, penyakit wanit

>>Terapi Electron Negative 
Mengyahtoksik, membersihkan darah, mengimbangkan dan mengawal PH darah serta galian darah

>>Terapi Akupunktur
Berkesan menghilangkan kesakitan badan, keradangan urat, menggiatkan sel darah dan mengurangkan kebengkakan (lebam) serta memulihkan tenaga badan.

Okay saya kongsikan beberapa testimoni yang saya lihat dengan mata kasar saya sendiri.


Pak cik Rosli- Kanan sekali

Yang pertama Encik Rosli. Pak cik ni mempunyai masalah buasir yang amat serius sampaikan menganggu cara dia berjalan. Mula mula datang terapi ini, berjalan pon sangat perlahan lahan dan berhati hati. Saya baru tau yang buasir ni ada tahap yang begitu serius. Kalau sebelum ini pakcik ini payah sangat nak membuang air besar, sampaikan berjam jam. Kemudian nak turun tangga pon ambil masa dalam 15 minit. Sampaikan anak2 bising mana ayah mereka tak sampai lagi nih.

Apa yang menyentuh hati saya? Kalau anda semua nak tau, pak cik rosli ni terkadang menangis sebelum tidur. Nak tidur pon susah, nak gerak pon susah. Waktu p.cik ni cerita saya turut sebak. Sebab ayah saya pon ada buasir. Tapi tidak seteruk p.cik ini. Selepas 20 kali datang terapi ini, banyak sangat perubahan yang dia alami. Buasirnya semakin pulih, jalan seperti sedia kala, selera makan bertambah dan sihat seperti orang lain. Best kan? Tak nak ke ibu ayah sihat macam ni.


**********

Yang ke dua Puan Som. Saya tak ingat umur dia berapa tapi boleh digelarkan sebagai nenek. Nek Som ini mempunyai sakit saraf. Sebelum ini, bila pergi ke hospital, anak dia akan memimpin, malahan pernah mendokong. Tak mampu untuk berjalan sendiri. Tetapi alhamdulillah. selepas pergi terapi setiap hari, Nek Som berjaya berjalan dengan sendiri tanpa bantuan sesiapa? Alhamdulillah. berkat terapi nanotron dan dengan izin Allah.


**********

Yang ke 3 seorang pakcik. Saya tak ingat nama dia apa. tapi saya ingat kisah pak cik ni. Ini pon boleh di gelar atok. sebelum ini, atok bergerak dengan bantuan tongkat. Alhamdulillah. selepas pergi terapi ini, tongkat simpan dalam kereta.. Alhamdulillah. dengan izin Allah. 


**********

Ini adalah video Puan Rosidah ataupon dikenali sebagai ibu Idah.
KLIK DI SINI untuk menonton.

**********

Okay. Bagaimana terapi ini membantu ibu ayah semua? Sebenarnya terapi ini berasaskan sistem bertungku. Kerusi yang kita duduk tu seperti kerusi malas yang dilapik dengan alas nanotron. Bila kita bersandar disini, kita akan merasa panas dan sangat selesa. Tak kisah la apa penyakit sekalipon, datang lah ke terapi ini. Sangat-sangat  bermanfaat untuk ibu ayah semua. Minggu lepas saya pergi hari Sabtu petang. Nenek yang berumur 80 tahun juga mengikuti kelas ini. Selain itu, pelakon En Rahmat juga ada di terapi ini untuk sesi rawatan. 

Encik Rahmat bersama dengan Professor Dr  Mohd Rashid

Sesi terapi

Di samping itu, antara aktiviti lain  di dalam terapi ini adalah
  • Berehat di atas kerusi Nanotron
  • Ada rawatan akupuntur
  • Senaman ringkas
  • Taklimat kesihatan
Disini ada 5 sesi rawatan. Setiap sesi berlangsung selama 1 jam. Dan setiap sorang hanya dibenarkan menjalankan rawatan 1 jam sehari. Waktu pagi jam 8 dan 10. Kemudian sesi petang jam 3 dan 5 petang. Sesi malam pula jam 8. 

Tapi dinasihatkan agar yang berumur 27 tahun atas sahaja dibenarkan. Tetapi jika sudah berkahwin, ianya dibenarkan. Perempuan mengandung dan orang yang memakai bateri jantung tidak dibenarkan.


Penasihat kesihatan







Mini Karnival Didi & Friends di Alamanda Putrajaya

Assalam,


Hai semua.. Cuti sekolah dah tak lama lagi kan? Dah plan nak bawak anak anda pergi mana?

Apa kata kita pergi tengok Didi & Friends di Alamanda Shopping Centre Putrajaya pada 23-27 November 2016. 




Selama ni kita tengok Didi & Friends dalam tv jer kan? So sekarang ni peluang nak berjumpa dengan maskot Didi & Friends  secara live.. Confirm anak anak mesti teruja ni. Silap silap bila dah jumpe nanti, habis semua lagu diorang nyanyi..

Untuk pengetahuan ibu bapa semua, mini karnival didi & friends akan berlangsung selama 5 hari dari 23 November sampai 27 November (Rabu-Ahad) di Alamanda Putrajaya dari jam 10 pagi hingga 10 malam.

Antara aktiviti yang menarik adalah: 

  • Ambil gambar di dunia Didi & Friends
  • Karaoke lagu Didi & Friends
  • Pertunjukan Musikal
  • Ramah mesra bersama maskot Didi & Friends
  • Pertandingan mewarna
  • Dan banyak lagi

Jom kita bawak anak anak ke Mini Festival Didi &Friends  ni.

Jumpa anda di sana.. Hora Horey

Resepi Kari Udang Yang Mudah

Assalam.

Hari hari nak kena pikir nak masak lauk ape. Walaupon bekerja, kena pikir jugak sebab waktu petang kalau boleh suami dan anak nak juga rasa masakan sendiri.

Memandangkan ada udang di rumah, maka terjadilah kari udang yang simple ini. Sekarang ni saya lebih suka masak kari tanpa menggunakan santan. Sebelum ini saya masak kari daging tanpa santan. Boleh KLIK DI SINI untuk resepi.


Okay sekarang saya nak share resepi kari udang ni.




Bahan bahan

1. Udang 10 ekor
2. Rempah kari udang
3. Bawang besar -  1/2 ( dihiris)
4. Bawang putih - 2 ulas  ( diketuk)
5. Rempah tumis sekawan
6. Daun kari
7. Air asam jawa
8. Air
9. Santan ( Optional )
10. Garam & Gula


Cara memasak.

Panaskan minyak kemudian tumis rempah sekawan. Kemudian masukkan daun kari, bawang besar dan bawang putih. Bila sudah garing, masukkan rempah udang adabi. Tumis sehingga naik bau kemudian masukkan air. Jika ingin letak santan pun boleh. 

Biarkan mendidih dan masukkan udang. Kemudian masukkan air asam jawa, garam dan gula. Untuk air asam jawa tu boleh agak2 sahaja. Ikut selera masing2. 

Mudah kan?  ni rempah udang yang saya gunakan




Sumber google 


Karnival Fiesta Magika Di Seremban 2 Memang Best

Assalam,

Hari Ahad minggu lepas berkesempatan pergi ke Seremban 2 lagi. Jasmeen daripada kat rumah lagi berkobar kobar nak pergi sebab ibu kate ada Sepahtu. Tapi Jasmeen tak kenal pon. Yang dia tau, cia cia cia jer.. huhu.. Okayla. Atleast dia kenal jugak. Tapi apakan daya, rupa rupanya Sepahtu datang waktu malam. Jenuh la nak jawab pertanyaan Jasmeen nih.. hihi.






Sebenarnya kat Seremban 2 ni ada Karnival Fiesta Magika yang dianjurkan oleh IJM Land Berhad. Waktu nak sampai tu tetiba hujan turun. Maka berpayungla kami anak beranak. Walaupon hujan, pengunjung masih jugak ramai sebab ini merupakan hari keluarga tahunan bagi meraikan penduduk dan pengunjung IJM Land Berhad.




Bertemakan " Fiesta Magica, A Journey Through Fairy Tales & Happy Trails" pada kali ini. Padanlah unik sangat dress up diorang. Sempat la tengok diorang bergaya ala ala anime kat TV tu.  Comel je nengok. Nak amek gambor ngn diorang cam segan pulak.. hihi. 

Bila hujan dah reda sikit, barula kami pusing pusing di kawasan sekitar tu. Dekat situ ada permainan untuk kanak-kanak, pertunjukkan silap mata,  dan macam macam lagi. Kitorang mengambil bahagian dalam main buih sabun .. huhu












Selain daripada hiasan dan prop yang menarik di sekitar pejabat urusan IJM Land tersebut, pihak IJM Land juga ada menyediakan pelbagai aktiviti khas untuk pengunjung yang hadir. Antaranya adalah cabutan bertuah yang mana hadiah utamanya berupa iPhone 7 yang sekarang tengah hangat berada di pasaran.

Untuk penggemar pakaian beragam atau cosplay, mereka juga berpeluang untuk mempamerkan hasil kretiviti mereka bertanding di dalam acara "Gathering of Cosplayers for Cosplay Costume Competition".





Banyak hiasan dan prop dibina untuk memeriahkan acara pada hari tersebut seperti pejabat IJM Land di hias seperti istana, ada Tunnel of Love, kereta labu milik Cinderella, Giant Mushroom dan banyak lagi.

Prop dan hiasan tersebut akan ditayangkan sehingga Krismas di mana akan ada diadakan pertandingan Magical Moment Photo Contest yang berlangsung bermula 13 November sehingga 18 Disember 2016. Hadiah yang bakal dimenangi berjumlah RM3000 untuk para pemenang.




Event tersebut juga diserikan lagi dengan penampilan khas oleh ahli silap mata Malaysia, Mahdi Moudini yang mana skil silap matanya telah mendapat perhatian oleh warga Kuala Lumpur. Hadiah berjumlah RM20,000 telah disediakan oleh pihak IJM Land kepada para pengunjung yang hadir untuk acara cabutan bertuah.


Jadi ada lagi masa untuk mereka yang tak dapat hadir hari tu untuk mencuba nasib dengan menyertai Magical Moment Photo Contest yang berakhir pada 18 Disember 2016 akan datang.











Terima kasih IJM Land  buat aktiviti ini  sebab sangat seronok tengok anak anak kecil bermain dengan riang gembira.. hihi.. Kami ibu ayah pon tumpang bermain sekali. Siapa yang hadir? Sep sikit.. hihi.

Cara Buat Isteri Gembira

Assalam,


Pesanan ni khas untuk para suami semua la.. Sila take note okay. Sebenarnya senang jer kalau nak buat isteri anda gembira. Tak semestinya dihadiahkan gelang emas, iphone , bercuti luar negara dapat membahagiakan hati isteri. ada jugak cara lain yang lagi mudah sebenarnya. Tapi kalau beri hadiah ni pon best jugak.. hihi.. 



Okay. cara je mudah jer.. Bila isteri masak tu, anda para suami makan sampai habis dan pujilah sedap. Alhamdulillah. setakat ni memang suami saya makan sampai habis. Setiap kali masak mesti saya tanya, sedap ke tak? Tak pernah kata tak sedap.. Asyik sedap jer.. haha.. Kalau ade kurang ke maybe masin n tawar jerla..  X tau la sama ada nak jage hati wife ke ape ker.. hihi. kena tanya tuan badan sendiri la.

Jasmeen pon macam tu jugak. Masa makan mesti cakap sedap ibu masak.. hihi.. Tak pernah tak sedap. Tapi rasa lucu bila jasmeen komen lauk macam manis sikit.. haha.. padahal x pon.. asal boleh jer jasmeen nih.. hihi.

Isteri kalau masak memang penat tapi bila tengok suami dan anak makan habis, hilang semua penat tu.. Nampak macam poyo tapi betul.. hihi


Resepi Mee Rebus Yang Mudah

Assalam.


Memandangkan hari ini hari Jumaat, waktu rehat 2 jam. So, sempat la balik umah memasak dan basuh baju. Nasib baik jarak dari office ke rumah dalam 15 minit jer.

Sebenarnya menu ni da terbayang bayang daripada semalam lagi. Tapi disebabkan ada hal, maka terjadilah pada tengah hari ini.. hihi. Kami memang panggil mee rebus. Belah2 pantai timur. Kalau macam kat di selatan,  mee rebus dia lain sikit.

Resepi ni, sesuai untuk orang yang malas masak taw sebab semua nye main campak- campak jer.. haha.. Okay. jom layan resepi.

Bahan-bahan

Bawang kecil 2 biji - dihiris halus
Bawang putih 2 ulas- diketuk
Cili Api
Udang
Ketam
Sayur
Garam
Gula
Mee Kuning





Cara Memasak.

1. Dengan menggunakan api yang perlahan, tumiskan bawang merah dahulu sehingga garing. Bila dah garing sedikit baru masukkan bawang putih dan cili api, tumis lagi.  Agak2 dah kekuningan sikit, baru masukkan air.

2. Biarkan mendidih masukkan udang dan ketam. Kalau nak letak perencah lain seperti ayam pon boleh. Tapi saya lagi suka seafood sebab rasa kemanisan tu. tak perlu letak sebarang perasa tambahan. Bila dah separuh masak tu masukkan telur.

3. Bila telur dah masak masukkan sayur dan juga mee kuning di dalam periuk. Mee kuning tu harus dibasuh dahulu taw. Tidak perlu direbus.

4. Akhir sekalii masukkan garam dan gula secukup rasa. Dah siap. Sedia untuk dihidang.




Barangan Preloved Berkualiti Tinggi di Bandoru Store

Assalam.

Sebut pasal preloved mesti ramai yang berkata,  alaaa pakaian ni mesti biasa biasa jer. Macam baju 'bundle' yang lain tu. Tetapi bila anda masuk ke Bandoru Store, tekaan anda memang meleset. Nak tau sebab ape? Sebab disini, pihak mereka sangat mementingkan kualiti barangan mereka. Memang tak sama macam barangan preloved yang lain.



Bandoru Store ni sebenarnya mengambil pakaian preloved daripada Jepun. Untuk pengetahuan semua, baju baju ini telah menjalani proses pengasingan berperingkat bagi memastikan kualiti barangan dalam memenuhi cita rasa pengguna bertepatan dengan slogan Bandoru Store : BETTER THAN NEW.



Anda jangan terkejut pulak nanti apabila memilih pakaian di sini. Nak tau sebab apa? Sebab harga yang ditawarkan sangat berpatutan. Walaupon Bondoru Store ini kelihatan sangat ekslusif, anda boleh dapatkan barangan serendah RM10. Tak percaya? Jom la terjah.. huhu.










Barangan di sini sesuai untuk semua peringkat umur. Antara barangan yang ditawarkan ialah baju-T, kemeja, jeans, kasut, sweater, beg tangan dan aksesori berjenama antarabangsa. Kalau anda semua nak tau, terdapat barangan jenama terkemuka di sini antaranya ialah Uniqlo, Zara, Converse, Vans, Adidas, Nike, Loius Vuitton, H &M, Timberland, Dr Martens, Levis, Edwin, Ralph Lauren dan pelbagai lagi..








Kami juga dah merasai bagaimana memakai pakaian ini. Memang terbaik. Cuba tengok model model di bawah ni.




So grand opening butik Bandoru Store ini adalah seperti di bawah :


BANDORU STORE GRAND OPENING
5 & 6 NOVEMBER 2016 (SABTU & AHAD NI)
JAM 9 PAGI -10 MALAM

SELANGOR PT7, FEDERAL HIGHWAY
BATU 3, 40150 SHAH ALAM


Lagi best mereka akan bagi hadiah beg Louis Vuitton, Macbook Pro dan iPad Air 2. Korang boleh menang salah satu hadiah tersebut dengan fill up form ringkas di link di bawah dan share sahaja di media sosial korang.


Korang juga boleh layari video daripada Bandoru Store . Memang terbaik.





Penampilan istimewa. Ada artis yang datang di Bandoru Store ini. Siapa? Jom tengok video nih




So nak tau lebih lanjut berkenaan Bandoru Store ni,  dapatkan maklumat berkaitan mereka seperti yang tertera di bawah :



Jom Menangi i pad Air 2, Macbook dan Beg LV dengan mudah

Assalam.

Ada tak kat sini yang ingin memiliki hadiah berupa i Pad Air 2, Macbook dan Beg LV?
Macam mane nak dapat?




Ha. mudah jer. Anda kena daftar nama di bawah ni. Lepas tu share link korang di media sosial. Nanti semakin ramai yang klik link yang korang share, semakin cerah la peluang korang nak menang.. hihi.









Hadiah-hadiah tersebut telah ditaja oleh Bandoru Store yang akan membuat Grand Opening Bandoru Store pada 5 & 6 November ini. Bandoru Store merupakan sebuah mall terbesar yang menawarkan pakaian-pakaian preloved berkualiti tinggi dan dijual pada harga yang murah. Lokasi mereka adalah di Batu 3, Shah Alam.

Kepada mereka yang menyertai peraduan ini, korang layak menerima baucer potongan harga sebanyak 20%daripada harga barangan yang korang beli.

Empat (4) orang pemenang bertuah akan dipilih sebagai pemenang dan layak menerima hadiah yang ditawalrkan mereka.

  1. Hadiah Pertama - 1 unit handbag Louis Vuitton (LV) multicolor petite (preloved)
  2. Hadiah Kedua - 1 unit Macbook
  3. Hadiah Ketiga & Keempat - iPad Air 2 setiap satu




Nak menang ke tidak? huhu. Tuah ayam nampak di kaki. Tuah manusia? Klik and share la.. haha.. mane tau rezeki.. hihi.. meh klik kat bawah ni.


Perasaan Ibu Apabila Anak Di Ejek

Assalam.


Baru baru ini berkesempatan untuk join satu acara ini. Kebetulan ada seorang artis di situ yang membawa anak. Mereka pulak ber dress up ala ala halloween. Si Jasmeen ni memang suka sangat berkawan. Tak duduk diam dia apabila tengok diorang bermain. Pakai costume pulak tu. Lagi menarik minat budak nih.




Mula mula saya pergi bahagian makanan, kebetulan retis tu ada di situ. Sempat la senyum dan dia memegang pipi Jasmeen.. Jasmeen macam biasa la malu malu kucing.

Kemudian Jasmeen request nak pergi kat anak anak tu sebab diorang tengah bermain. So saya pon bawak la dekat dengan diorang.

Bila dah sampai salah seorang anak itu kata dekat Jasmeen macam ni

 " Eyy, gemok nya budak tu. Kita tak suka budak tu " 

Walaupon anak ini dalam lingkungan 7 tahun macam tu, tapi saya sebagai ibu menyirap kejap. Tau la Jasmeen ni memang sihat badannya, tak yah la sampai cakap tak suka bagai.. Hahaha.. Nampak macam saya pulak kebudak budakan tapi nak buat macam mana. Bila ada orang kata anak kita, Sakit tetap terasa.

Lepas tu terus cerita dekat en suami. Menyirap kejap. Nasib baik mak budak tu baik. Kalau kerek jugak memang dah cakap ni mesti mak dia tak ajar.. haha.. Marah sangat nih.


Tapi bila pikir balik, anak anak ni kekadang sudah di ajar untuk berbudi bahasa tapi yerla kan. Budak budak.

Lepas tu,  terus jasmeen insaf. pergi work out terus.. haha