Tempat Makan Best Di Shah Alam : Port Bujang di Junction @ 11

Assalam. Bismillah.

Hai semua.. Hari ni share port baik untuk makan dan sembang di Shah Alam. Actually, kitorang selalu jugak turun Shah Alam, tapi tak tahu nak makan dekat mana. Alih alih makan dekat Kajang jugak. Tapi kali ni dah tau tempat makanan sedap di Shah Alam, so ape lagi.. Kena serbu la.. hihi.

Banyak tak kami makan? ahaha

Lokasi yang kami maksudkan ialah di Port Bujang di Junction @ 11 Shah Alam. Seksyen berapa tak pasti tapi nanti korang just waze jer alamat. Nanti hujung hujung cerita zati bagitau alamat ea.. Kita cerita pasal makanan dulu. hihi.



Actually tempat ni macam foodcourt taw. Ada banyak kedai makan. So, kalau korang nak cuba makanan western yang murah di Shah Alam, korang boleh cuba di Port Bujang. Bagi zati harga dia murah berbanding tempat lain, dan rasa makanan dia sedap. Tak percaya? Pergi cuba.. huhu. No wonder penuh dekat situ, boleh dikatakan ianya harga student..


Asyik cerita jer nih, bila nak fokus gambar makanan. huhu. Korang jangan pelik taw dekat gambar ini ada watermark blog orang lain sebab tuan punya badan tu laki zati. Dia lupa bagi gambar. Sedar sedar jer dah edit. Gambar asal dia pergi buang. Sabar jerla.. hihi.

Ayam Grill : RM 11

Kambing Grill : RM 15

Bagi yang rasa macam nak berat sikit. Korang boleh order yang ada nasi. Mana tau haritu berpuasa kan. Nak makan lebih.. hihi. Kalau macam Zati, yang nasi ni lebih prefer untuk anak sebab dia kurang sikit makan western nih, so kenyang la sikit si Jasmeen tu makan nasi. Tapi kuah lada hitam tu tak la pedas mana, boleh makan lagi untuk kanak kanak.

Ayam Grill + Nasi Goreng :  RM 13

Tapi kalau korang jenis nak merasa semua makanan, Zati suggest ambil yang campuran grill. Atleast boleh rasa dalam satu pinggan. Lepas tu kalau nak yang simple jer, boleh order menu Bujang. Haa, yang ni dia ada fries, wedges, nugget dan mayonis semua tu. Budak budak pon boleh makan jugak.

Campuran Grill + Nasi Goreng : RM 20

Bujang : RM 7

Nak lagi menu simple tapi kenyang? Korang boleh order set nih. Daging kaw ataupon cendawan. Pilihan zati adalah cendawan. Kiranya ni best seller diorang la. Dua dua menu ni RM 8.



Amacam? Okay tak? agak agak nak try tak menu dekat Port Bujang di Junction @11 Shah Alam nih? Mesti korang pelik kan kenapa tak ada air..hihi.. Air boleh order dekat kedai lain. Tapi ada air best dekat situ. Air jus mangga. Rasanya orang panggil extra Joss kot. Tak ingat dah. Yang pasti rasa mangga tu pekat, ada buah mangga dan sedikit air soda. Bandung cincau pon sama dia ada soda.


Kalau korang nak cuba menu lain selain western, ada jugak di Junction @11 Shah Alam ni. Boleh cuba set ikan pari asam pedas ataupon asam pedas tetel. Orang melaka suka la nih dapat makan asam pedas. huhu. Menu lain pulak ada daging salai masak lemak cili api. Suami cakap pedas jugak. Zati rasa biasa jer sebab kaki pedas.. huhu. Nak tengok gambar menu nih, korang boleh klik nih fadzirazak punya blog 


Yang ni rare sikit. Satay makan dengan kuah kicap. Nama dia satay Madura. Owner berasal dari Indonesia, so dia ketengahkan menu di sana la. Rasa agak unik sebab makan dengan kuah kicap. So, korang boleh cuba.


Haa. ni view dari luar. Nanti masuk sini order makanan dekat Port Bujang yer. Alamat dekat bawah ni

Junction @11
Jalan Wau, 11/1 Seksyen 11,40100 Shah Alam Selangor



SELAMAT MENJAMU SELERA SEMUA






1 comments:

  1. Syoklah makan beramai-ramai ni. meriah segala menu dan menu pun semua menarik. buat lapar je tengok memalam ni..aduh!

    ReplyDelete