Tips Elak Pasangan Suami Isteri Bergaduh

Assalam.


Tips ni saya dapat masa study dekat Uitm Puncak Perdana. Waktu tu last semester so lecturer pon okay jer nak cerita tips tips rumah tangga.. hihi.. Saya ingat lagi nama lecturer tu. Kitorang panggil dia En Azman. Sempoi lecturer ni, kalau follow task dia memang best belajar. hihi.. Markah pon best jer.. hik3.



Okay berbalik pada tips cara untuk mengelakkan pasangan bergaduh. Cara dia mudah sahaja tapi tak ramai yang ada rezeki macam ni. Cara nya ialah 

" Anda semua kena mempunyai anak yang ramai"

Fuuhh.. Kitorang dengar masa tu rasa macam nak gelak jer.. Ingatkan apa la. Rupanya itu tips dia.. Hahaha.. Dengan alasan, kalau korang semua mempunyai anak yang ramai, korang memang tak sempat  nak gaduh laki bini sebab dok handle anak anak.. hihi.

Kami student yang baik ni pergi la stalker FB lecturer kitorang tu. And yes, memang anak dia ramai dan rasanya umur mereka selang setahun macam tu kot sebab tak ada beza. Berderet macam tu.. hihi.. Mungkin betul apa yang lecturer saya cakap sebab bila anak ramai, kehendak masing masing berbeza. Ada nak tu, nak yang ni. Makanya suami isteri ni memang tak sempat nak bergaduh. Leraikan pergaduhan anak mungkin.. hihi.

Alhamdulillah.. Rezeki anak ramai ni memang murah.. Kena banyak bersabar la bila anak ramai ni kan? hihi. 

Kalau korang  ada tips lain tak? 


6 comments:

  1. Selain dari anak ramai, kena bertolak ansur dan saling memahami.

    ReplyDelete
  2. good sharing ni buat peringatan bersama

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi tula. bukan semua ade rezeki memiliki anak yang ramai =)

      Delete
  3. Macam ada betulnya jugak. Memang tak sempat nak gaduh. Sebab asik gaduh dengan anak yang empat orang tu jer. Tak sempat nak gaduh dengan husband.. hehehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi kalau suami marahkan anak. rase macam tak sampai hati pulak. kita pegi marahkan suami balik.. eh.. marah2 syg gitu la.. haha

      Delete