Tips Untuk Kempiskan Perut

Assalam. Bismillah.

Hari ni saya nak share tentang tips untuk kempiskan perut. Tips ini saya dapat melalui group di fb, masak apa hari ni ( MAHN). Dah lama dah post ni dan memang pernah buat. cuma tak istiqamah jer. hihi. So sekarang saya nak share la  bahan bahan dia.



Bahan bahan 

Lemon
Halia
Serai
Asam Keping

Mudah jer kan? Nak masak pon senang jugak. Bahan bahan ni tadi direbus bersama 2 cawan air. Dan biarkan ianya menjadi 1 cawan air. Dah boleh minum leas tu. Minum suam suam okay sikit la sebab dia memang masam. Ini kiranya macam cara mudah untuk kuruskan badan la. 

Untuk pengetahuan korang semua, kebanyakan produk kurus di luar sana memang menggunakan asam keping sebagai salah satu bahan dalam produk mereka. Nama komersial bagi asam keping ialah garcinia. Macam biasa dengar kan? hihi.

Kesan dia nanti, korang akan selalu buang angin.. hihi. Harap tips kempiskan perut ini dapat membantu korang semua untuk kurus. 




4 comments:

  1. aduhh nak minum tu yang payah tu..kekeke..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. minum cepat2 kak.. zati kena 3 teguk jer.. haha

      Delete
  2. hehehehe... mcm tau2 je org tgh mencari nk kempiskan perut. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. cuba jangan tak cuba.. org laki mudah jer trn berat badan nih

      Delete