Rawatan HCG Transformasi Baru Dalam Dunia Pelangsingan

Assalam.

Mengikut kajian, kira - kira 30 juta rakyat Malaysia berdepan masalah kesihatan yang membimbangkan apabila separuh daripada mereka mengalami masalah berat badan berlebihan atau obesiti. 




OBESITI adalah sejenis ‘penyakit’. Obesiti adalah masalah dunia moden. Ia hampir tidak wujud 50 tahun dahulu. Antara penyebab yang menyebabkan fenomena ‘Obesogenic’ adalah Pemakanan yang tinggi karbohidrat terproses, makanan tinggi gula, nutrisi yang rendah dan kurang aktiviti fizikal. Lihat balik pemakanan harian anda sama ada sihat atau pon tidak.

Cuba kita bandingkan makanan orang dulu dan juga sekarang. Orang dulu ramai yang sihat kerana mereka hanya makan ulam ulaman, bekerja pulak dalam pertanian. So dah dikira exercise la macam tu.

Nak tau tak apa makanan utama yang perlu kita elakkan jika kita hendak sihat dan kurus.

  • GULA
  • GARAM
  • TEPUNG
  • SUSU
  • BERAS
Alamak! macam mana ni? ni semua makanan harian kita.. Jangan risau. Anda semua boleh amalkan makanan di atas tetapi pilih la yang organik dan bagus. Contohnya beras. Kita boleh makan beras Basmathi.. 


Okay, cakap berkenaan obesiti ni, sebenarnya tahap peratusan obesiti antara wanita dan lelaki adalah berbeza. 


  • Wanita : Peratusan lemak badan >32%
  • Lelaki : Peratusan lemak badan >25%

Apakah yang berlaku ke atas kita jika badan kita obese? Apakah penyakit yang mungkin kita hadapi?
  • Diabetes (Kencing manis)
  • Hipertensi (Darah Tinggi)
  • Kolestrol Tinggi
  • Penyakit jantung koronari
  • Stroke (Angin Ahmar)
  • Batu hempedu
  • Kanser Payudara
  • Kanser Prostat
  • Kanser kolon (usus besar)
  • Masalah pernafasan (respiratori)
  • Masalah muskuloskeletal
  • Vena varikos
  • Masalah kulit
  • Osteoarthritis
  • Penyakit Alzheimer’s
  • Gout
  • Sleep Apnea
  • Infertility (Ketidaksuburan)
  • Masalah psikologi (kurang keyakinan diri)
  • Depressi

Adoi.. Banyak nya penyakit yang mungkin akan dapat bila kita obese nih.. Hmm.. sambil tulis sambil insaf nih.. hihi.


 http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/563457_562264490473481_1965088774_n.jpg

Sebelum ni saya pon tidak tahu yang lemak mempunyai pelbagai jenis. Sebab tu bila kita bersenam ataupon diet, kita mengambil masa yang lama untuk kurus. Semua ini berlaku kerana dalam badan kita mempunyai lemak yang berbeza.

Ada 3 Jenis Lemak dalam badan kita :

1) Lemak Untuk Struktur  ( Structural Fat )
'Lemak baik' ini penting untuk protect organ-organ dalaman, sendi dan membentuk rupa bentuk muka. Lemak ini biasanya tidak digunakan sebagai sumber tenaga.

2) Lemak Normal (Normal Fat Reserve)
'Lemak baik' ini ada di sekitar tubuh kita dan akan digunakan dan dibakar sebagai sumber tenaga bila diperlukan. Fungsi spt 'Tangki Tenaga'

3) Lemak Abnormal ( Abnormal Stored Fat )
'Lemak tak berapa nak baik' ni di kenali sebagai 'tisu adipose'. Ia adalah lemak yang tidak diperlukan oleh tubuh dan akan disimpan di bawah kulit, sekitar organ dalaman yang berfungsi sebagai 'Tangki Spare'. Lemak ini akan kelihatan 'membuncit' dan 'berlipat-lipat' di tubuh anda !

Ia sangat AKTIF mengeluarkan toksik chemical dan hormon 'estrone' yang akan menggangu sistem tubuh anda. Lemak ini TIDAK digunakan sebagai sumber tenaga utama.. Hanya dalam keadaan tubuh yang hampir 'kebuluran' sahaja, lemak ini akan dibakar & mula digunakan sebagai tenaga !

Jadi,  anda nampakkan di sini - Bila anda ber'diet' 1-2 bulan pertama, lemak Jenis 2 yang mula dibakar tetapi Lemak Jenis 3 akan kekal di situ! Ia hanya dibakar dalam keadaan ‘kebuluran’ sahaja. 

So, bagaimana nak memastikan kita menyingkirkan lemak dalam badan kita nih?
HCG lah jawapannya.

                         weight-loss-programs[1]
                                                   

APA ITU hCG?

hCG adalah Human Chorionic Gonadothrophin, sejenis hormon yang dihasilkan di dalam badan manusia (lelaki dan wanita) dan ia dihasilkan dalam kadar yang tinggi ketika wanita hamil, ia memastikan perkembangan bayi yang sihat dimana ia membantu hypothalamus memberi ransangan untuk mengeluarkan lemak-lemak tersimpan digunakan sebagai sumber tenaga.

hCG juga akan berfungsi sekiranya tubuh berada di dalam keadaan ‘kebuluran’ dimana hCG akan menggunakan lemak tersimpan dalam badan sebagai sumber pembakaran tenaga dan ia memberikan 1,500 – 4,000 kalori sehari sebagai tenaga.
Ia bertindak sebagai ‘Kunci’ untuk menggerakkan lemak yang  tersimpan dalam badan.

FUNGSI Hcg

Rawatan hCG untuk Obesiti ini telah dimulakan oleh Dr. Simeons, seorang doktor perubatan British. HCG memainkan peranan penting  dalam mengurangkan lemak badan melalui tindakannya kepada satu bahagian otak yang dipanggil Hipothalamus.

Hipothalamus berfungsi untuk keseimbangan badan (homeostasis). Ia bolah mengawal semua kelenjar endokrin dalam badan dan ia juga akan membantu untuk mengawal tekanan darah, suhu badan, keseimbangan cecair badan, selera makan dan berat badan.
Obesiti berlaku apabila berlaku hypothalamus gagal  berfungsi dengan baik dan menyebabkan gangguan metabolism, ketidakseimbangan hormon, nafsu makan yang tidak terkawal, pembakaran lemak yang tidak effektif dan pengumpulan lemak yang berlebihan di bahagian perut, peha, punggung dan lengan.


KEBAIKAN LAIN DALAM hCG


Anda semua nak tau tak? Selain kita boleh kurus, kita juga dapat kelebihan lain. Antaranya ialah :

  •  Tahap gula dan tekanan darah lebih stabil
  •  Penurunan tahap kolestrol
  •  Tiada lagi masalah sakit sendi dan lutut
  •  Tidur lebih baik
  •  Tenaga meningkat
  •  Tone kulit yang lebih cantik 
  •  Hindari food craving




APA KATA MEREKA SELEPAS PROGRAM hCG INI?


  





Untuk melihat testimoni yang lain boleh   KLIK DI SINI

Berminat untuk mencuba?

Hubungi maklumat yang tertera di bawah :
Tel : +60 17 508 4430 ( Dr Marlinda )
Facebook : Dr Malinda




Enchanteur Paris Mampu Memukau Hari Anda

Assalam.

Enchanteur memang jadi pilihan daripada dulu lagi. Ingat dulu zaman kecik, suka rembat bedak enchanteur akak.. hihi. yerla sebab bau dia memang wangi taw. So memang dari dulu lagi follow produk nih. Bau dia memang best dan unik sebab berinspirasikan keunggulan haruman Perancis. 




Baru baru ini, enchanteur ada mengeluarkan variasi yang terbaru. Saya tengah cuba yang terbaru ni la. Okay jom kita tengok ape yang baru tu.




ENCHANTEUR PARIS MON AMIE.

Enchanteur Paris Mon Amie ni yang bewarna kuning. Haa, yang ni sesuai bila jumpa  dengan kawan kawan. Ingat tak iklan Siti Saleha keluar dengan kawan kawan tu. Ha, macam ni lah.. Bila keluar dengan kawan kawan kan hepy jer.. Berjalan sambil bergossip.. hihi.. Untuk Mon Amie ni, saya guna deodoran dia. Deodoran ni memang wangi dan tahan lama. Selain itu, fungsi deodoran ini ialah anti peluh, mencerah dan juga menyegarkan. Sekarang cuaca kan tidak menentu, asyik panas jer kan, so deodoran ini sangat membantu. Harga deodoran ni ialah RM 8.70 ( 50 ml ) 




ENCHANTEUR PARIS BELLE AMOUR. 

Yang ni pulak  sesuai untuk yang tengah bercinta. Adat la tengah bercinta kan semuanya nak wangi wangi. Mood romantik.. hihi.. Warna botol ni pon warna pink. Okay untuk yang ni saya guna losyen Triple Whitening. Dalam ini ada 3 agen pencerahan, iaitu ekstrak Likoris, Sakura dan Vitamin B3. Saya memang jenis yang kulit cepat kering. Dengan penggunaan losyen ini, amatlah membantu untuk mengekalkan kelembapan pada kulit.  Untuk hasil yang bagus, kita boleh pakai losyen ini dengan kerap. Yang ni ade 2 jenis design. Ada jenis tiub dan juga botol . Untuk yang tiub, harga dia RM 7.90 / RM 7.50 (85 ml/ 100 ml)Untuk yang botol  pula berharga RM 18.00 / RM 16.95 ( 275 ml /300ml ) 




 ENCHANTEUR PARIS ADORE.

Untuk yang ni pulak, saya menggunakan Parfum Deo Mist atau pon body mist. Yang ni kita boleh semburkan di badan kita. Kalau boleh sembur 15cm daripada badan. Haritu sebelum kerja pakai la body mist ni, anak saya bising dok cakap kenapa ibu wangi sangat nih.. hihi. Yang ni wangi dia kuat sikit sebab ianya kombinasi bunga dan buah buahan. Bau manis orang kata. Yang ni botol bewarna puple. Untuk yang ni pulak berharga RM 10.10 (100 ml)






Dekat mana boleh dapatkannya? Okay, boleh dapatkannya di semua rangkaian pasar raya/ pasar raya besar dan juga farmasi.

Kalau nak tau lebih lanjut, boleh tengok di website dan facebook diorang.













Cendol Bakar Sedap Di Bangi / Kajang

Assalam,


Jumaat lepas berpeluang makan Cendol Bakar Auntie Sue. Bukan ada cendol semata mata. Ada lagi menu lain taw. Saya order cendol durian dengan laksa. Masa makan tu berborak la dengan kawan, celah mana yang bakar nye. Kebetulan pekerja tu hantar order, dia pon menyampuk, gula tu yang kami bakar.. hihi. Okay terjawab sudah persoalan ini.




Ada lagi menu lain sebenarnya. Meh usha ape ade kat sini. 



Lokasi dia berhadapan dengan masjid Kajang. Tempat di dalam used car.





Jom mencuba menu di sini.



Spa Murah Di Shah Alam : Airellyn Beauty Studio

Assalam.

Minggu lepas berpeluang buat spa terapi dekat Airellyn Beauty Studio Shah Alam.
Sebenarnya, dah lama cakap kat husband, nak pergi spa, nak buat facial. Geram tengok muka sendiri ni. Kekadang jerawat tak menentu naik. Pasaipa tak tau lah tu. hihi


Credit photo to www.iuzira.com

Okay, Jom cter pasal spa ni. Saya sampai dalam pukul 4 petang. Cantik tempat dia, selesa sangat.
Mula mula saya diberikan satu form untuk di isi. Form tu berkenaan dengan muka kita dan skincare macam mana kita guna. Kemudian, staf kat situ cek pulak kelembapan kulit wajah kita. Dahi saya bacaan nye normal tapi pipi dan dagu problem sikit. Kemudian scan muka kita dengan alat khas. So kat situ boleh nampak la white head and black head kita kat mana dan banyak mana.

Staff tu pon cadangkan agar minum 3 liter air sehari sebab saya jenis kulit yang kering. Hmm, padanla bila cuaca panas jer muka terus jadi merah. Ha, lagi satu, kalau muka kita kering, jangan pakai cleanser yang berbuih. Pastu untuk mengekalkan kelembapan kulit, kita kena pakai serum atau moisturizer. Baru la muka cantik persis selebriti..




Saya diberikan rawatan Chocolate Deluxe Whitening Facial. Masa rawatan pon, staf akan bagi tahu ape yang diorang tengah lakukan. Nak tau tak ape yang best? Masa tengah buat facial tu, aroma coklat jer bau.. Best taw. Ingat mula2 jer pakai coklat, last sekali pon pakai coklat.. Betul2 best ni. First time taw tepek coklat kat muka.. hihi.

Macam biasa la facial ada rawatan stim kat muka untuk biarkan pori pori terbuka. Nanti senang whitehead nak keluar. Lepas sesi membuang whitehead tu staf tunjukkan hasilnya.. waa. Puas hati tengok.. selama ni berkampung kat muka kita.. hihi.

So lepas tu sejukkan balik muka dan buat urutan sampai ke bahu. Saya ni jenis penggeli sikit. haha. tapi best la sebab lepas urut tu rase selesa je bahu kita ni. Rasa rileks.

Selain daripada rawatan facial, mereka juga menyediakan pakej lain seperti:

  • Spa
  • Massage 
  • Waxing
  • Make Up
Nanti sampai sana anda semua boleh tengok pakej, lepas tu nanti tengok la yang mane sesuai dengan diri anda. Kalau nak kawen ke, ade rawatan Bridal Spa Treatment.. Nak kawen mesti cantik kan? hihi. 




Jom la ajak kawan2 yang lain pergi.. Memang recommended. Tempat yang sangat selesa, nyaman, santai, cantik dan ape yang best staff dia sangat baik semasa melayan kita. Kiranya anda tidak kekok la disana.. Siap dapat free gift taw.



Okay. Nanti kalau berpeluang memang saya akan datang lagi. Kalau ade sebarang pertanyaan boleh refer maklumat di bawah ini.

Airellyn Beauty Studio
No 6A, 1ST Floor,  Jalan  Kristal K7/K 
Seksyen 7, 40000 Shah Alam Selangor

Untuk Tempahan Sila Hubungi :
Mizz Nurin : 012-940 9372
Mizz Fiza : 011- 128 25902
Office : 03- 551 94159





SYAMPU SAFI SHAYLA SESUAI UNTUK WANITA BERTUDUNG

Assalam.

Ada tak kat sini yang mempunyai masalah rambut? Pastu pening tak tau nak pakai syampu apa?
Saya syorkan pakai safi shayla.. Nak tau pasal ape? sebab dia best.. hihi.

Sebelum ni memang saya pakai syampu shayla pon. kaler pink.. Pastu ubah mood, tapi still dengan safi jugak.. Pastu datang mood balik sebab safi shayla ada buat pek yang terbaru. Iaitu SAFI Shayla Pek Fleksi.  Rata rata kawan saya pon menggunakan safi shayla. Ade guna yang pink, kuning, hitam, merah dan banyak lagi. Bersesuaian dengan masalah yang diorang hadapi.



Kita yang bertudung ni kena  la cari syampu yang sesuai agar rambut tidak kusam, sentiasa bersih dan wangi. Nak pulak ekonomi zaman sekarang ni. Mostly ramai yang mencari produk yang murah, jimat tapi pada masa yang sama boleh memberi nilai dan kualiti yang tinggi.

Disebabkan itu, Safi Shayla memperkenalkan pek fleksi yang terbaru. So kita boleh menggunakn terus,  refill, ataupon pek kembara. Pastu anda semua tak perlu risau, kualiti syampu ini tetap sama tetapi dapat harga lebih jimat. Kebetulan minggu lepas pergi Port Dikson, memang mudah la bawa shampu ni.. hihi.


Macam mana nak dapatkan syampu ni? Anda semua boleh daptkannya di pasaraya di seluruh Malaysia dan pasaraya hiper utama pada harga RM 14.65 sahaja.


Ni antara jenis syampu shayla yang ada.

SAFI SHAYLA Segar Bermaya 
SAFI SHAYLA Licin Terurus 
SAFI SHYALA Hitam Menawan
SAFI SHAYLA Itch Kontrol 
SAFI SHAYLA Kawalan Minyak
SAFI SHAYLA Rambut Rosak







5 TIPS BERJAYA DALAM PEPERIKSAAN

Assalam.


Alhamdulillah. Hari ni merupakan hari ke dua peperiksaan PT3 kan? Mummy jasmeen doakan agar pelajar semua berjaya jawab dengan jayanya.. hihi. Kebetulan pagi ni Ustaz Ebit Lew ada kasi tips untuk berjaya dalam exam. Info ini sangat bagus dilakukan oleh pelajar semua dan ibu bapa juga boleh buat dan berikan sokongan kepada anak anak.

Ni antara tips yang boleh saya kongsikan.

Tips yang pertama : Ucap Kalimah Lailahaillallah.

Maksud kalimah ini ialah ' Tiada Tuhan  Melainkan Allah'
Ibu bapa boleh pesan kat anak anak, niat di dalam hati. Saya belajar kerana Allah Taala. Saya nak Allah suka kepada saya. Saya nak Allah dekat dengan saya. Nanti Allah akan tolong saya. Tanamkan di dalam hati, soalan Math ni senang jer, kacang jer, Allah kan ada tolong kita. Anda kena yakin yang Allah akan bantu kita setelah kita berusaha dan belajar bersungguh- sungguh.


Tips yang kedua : Sembahyang Hajat 2 Rakaat.

Boleh dilakukan selepas solat Subuh atau sebelum memulakan peperiksaan. Berdoa dan mintalah dengan Allah agar Allah permudahkan kita nak menjawab peperiksaan kerana hanya Allah yang dapat membantu. Ibu bapa juga digalakkan melakukan solat hajat ketika anak menduduki peperiksaan.


Tips yang ketiga : Keluar rumah kaki kiri.
Apabila melangkah keluar ke rumah, langkah dengan kaki kiri dan ucap kalimah
'Bismillahi tawakkal tualallah lahaulawala quwwata illa billah'. Kelebihan ayat ini ialah


 Allah jaga kita
Allah cukupkan rezeki
Allah jauhkan syaitan
Allah pimpin kita

Tips yang ke empat : Takbir 7x
Semasa langkah ke dewan peperiksaan, takbir 7x. Cukup sekadar kita sahaja yang mendengar. Tapi lebih baik agar guru mengajar anak murid berdoa dulu dan kemudian melakukan takbir sebelum menjawab peperiksaan.

Tips yang kelima : Selawat.
Bila terlupa jawapan, suruhla anak kita berselawat. Insyaa Allah. boleh jawab selepas itu. Jika masih tiada jawapan, cuba soalan seterusnya. Kemudian cuba jawab lagi.


credit to en google


Ibu bapa boleh bagi tau kat anak2 tips ini dan yang mane ibu bapa boleh  buat, buatlah.
Nak tambah lagi, boleh dapatkan tips daripada buku 111 Formula Rezeki.

Boleh dapatkan di sini  RezekiDariDia






SELAMAT MENJAWAB PEPERIKSAAN 



TIPS UNTUK MELEMBUTKAN HATI ANAK

Bismillah.

Pagi ini berkesempatan untuk mendengar tazkirah daripada Ustaz Ebit Lew. Walaupon tak berkesempatan untuk pergi ke kelas beliau, dapat dengar tazkirah melalui FB pon dah bersyukur.

Alhamdulillah. Hari ni dapat 4 amalan untuk dilakukan apabila anak tidak mendengar kata atau semakin menjauhkan diri.

Antara amalan yang harus dilakukan adalah:

1. Beri masa dan fahamkan situasi anak.
    Contohnya anak kita sering bergaduh dengan adik adiknya. Kita jangan marah ketika itu. Tapi    
    tenangkan mereka. Kemudian, cari masa untuk menegur. Panggil kakak nye dan menegur secara  
    baik. Tapi jangan tegur di depan adik beradik. Cari tempat yang sesuai dan tegur secara berhemah.

2. Hidupkan taklim di rumah.
    Belilah buku ilmiah yang sesuai dan lakukan taklim. Mungkin sukar pada permulaan tetapi jika  
    diamalkan, insyaa Allah. Anak akan turut serta selepas itu.

3. Makan secara berjemaah. Boleh letakkan makanan di dalam dulang dan makan beramai. Lagi elok     sekiranya makan bersuap.

4. Menangis dan berdoalah kepada Allah. Mintalah pada Allah agar dilembutkan hati anak kita.  
    Biarlah Allah yang uruskan anak kita.

Ustaz juga telah memberi satu doa yang boleh diamalkan. Iaitu surah Al-Ahqaf ayat 15.





Di dalam buku 111 Formula Rezeki pon ada tertulis cara untuk melembutkan hati anak. Banyak lagi tips2 yang menarik yang boleh di amalkan.

Sila KLIK DI SINI untuk membaca.




Bora-Bora : Pantai Tercantik Di Dunia?



Bismillah,

Rata-rata bila aku bertanyakan pulau mana yang paling cantik di dunia, kawan-kawan aku akan pilih Bora Bora. Kenapa Bora Bora? Jangan tanya pada aku sebab aku tak tahu bagaimana nak gambarkan kecantikan dunia yang ada pada Bora Bora. Lebih baik korang lihat sendiri. Tak hairanlah ia berada di dalam senarai pulau paling cantik dan ada yang mengatakan Bora Bora itu sendiri merupakan pulau tercantik di dunia.


Saiz pulau Bora Bora ini hanya 30 km persegi dan berada di dalam jajahan kolonial Perancis dan tergabung di dalam Negara Kepulauan Polinesia Perancis. Pulau ini dikelilingi oleh lagun dan susunan batu karang dari Lautan Pasifik yang membuatkan pulau ini kelihatan cantik secara semulajadi. Batu karang tersebut juga bertindak sebagai pelindung daripada menerima hentaman ombak terus ke pulau dan lama kelamaan membentuk struktur pantai dan geologi yang cantik.

Pada bahagian tengah pulau ini terdapat gunung berapi yang tidak lagi aktif iaitu Gunung Pahia dan Gunung Otemanu. Mengikut sumber, pada tahun 2008 populasi penduduk yang tinggal di situ dianggarkan sebanyak 8880 sahaja. Kebanyakan mereka masih memilih nelayan dan bertani sebagai sumber rezeki mata pencarian mereka.


Kini ekonomi penduduk setempat mula dijana melalui industri pelancongan bertaraf dunia. Di sana juga tiada disediakan pengangkutan awam. Kita boleh memilih sama ada menaiki kereta sewa ataupun dengan berbasikal jika hendak bergerak ke mana-mana. Terkenal dengan kata nenek moyang Polinesia mereka 'aita pea pea' yang bermaksud 'jangan bimbang', menjadikan mereka sebab masyarakat yang sangat peramah dan baik budinya lebih-lebih lagi bila menerima kehadiran pelancong yang memilih Bora Bora sebagai destinasi pelancongan mereka.

Sebab kecantikan kepulauan Bora Bora inilah yang menyebabkan ia berada di dalam senarai lokasi percutian aku selain Levanzo, Sicily. Di Bora Bora tu ada banyak resort yang terkenal seperti Bora Bora Pearl Beach Resort dan Four Season Resort Bora BoraPaling murah adalah di Hotel Maitai Polynesia RM692 / hari.  Jika korang semua ingin mendapatkan kupon dan rebat lebih murah, korang boleh KLIK SINI.



Bora Bora menjanjikan kepuasan dan percutian yang korang inginkan lebih-lebih lagi kepada mereka yang sedang memilih lokasi untuk berbulan madu. Di sana bukan syurga membeli belah, tiada bangunan tinggi-tinggi atau mereka yang mencari hiburan. Di sana hanya ada ketenangan, kecantikan alam semulajadi dan mereka yang ingin merasai pengalaman memberi ikan jerung dan ikan pari makan di dasar laut. Kebanyakan pelancong lebih berminat untuk memilih dan menyertai aktiviti air seperti scuba diving dan snorkeling.



Pantainya yang bersih, lagunnya yang jernih dan chalet-chalet resort dibina di atas air yang membiru yang dibawahnya tersusun ribuan jenis batu karang dan hidupan akuatik yang tak dapat kita temui di tempat lain. Jika korang dari Tahiti, korang boleh pergi ke pulau Bora Bora dengan menaiki Tahiti Air kerana Tahiti Air menyediakan penerbangan ke pulau tersebut sebanyak 5 ke 6 kali sehari dan mendarat di Lapangan Terbang Bora Bora di Motu Mute.



Aku janji pada diri sendiri, kalau ada rezeki aku akan bawa keluarga aku pergi ke pulau Bora Bora. Tak mustahil ia juga akan menjadi destinasi pilihan seisi keluarga korang nanti.

Gambar sumber Google

SEMINAR FACEBOOK PERCUMA : DEMI SEKEPING ROTI

Assalam..


Duduk di bandar yang serba serbi naik ini, kadang kala untuk mendapatkan sekeping roti pon amat payah bagi sesetengah orang. Itulah yang dilakukan oleh Tuan Suhaimi selaku pengasas TRS Company. Terima kasih di ucapkan kepada Tuan Suhaimi kerana mengadakan kelas ini secara percuma.  Walaupon kelas ini percuma, perisian di dalam kelas tidak semurah yang anda sangka. Banyak perkara yang kami pelajari dalam bidang FB Ads ni.  



credit FBTuan Suhaimi

Kelas ini diadakan pada  25 September 2016 bertempat di MPWS Bandar Baru Bangi. Hari tu pon saya dah share di entry sebelum ini.  KLIK DI SINI

Untuk pengetahuan, semua peserta telah  diberikan Worbook dan juga T- shirt . Apa yang dipelajari semua nya terkandung dalam workbook tersebut. Kelas bermula jam 9 pagi dan berakhir jam 5.00 petang.



Waktu sesi pagi dan selepas lunch kelas ini diserikan dengan cheer leader yang havoc so tak sempat la kami nak mengantok.. hihi.. Semasa dalam kelas juga, kami juga akan di bantu oleh team mereka dalam membuat Headline. Ada juga yang berpeluang tampil dihadapan dan Tuan Suhaimi akan terus membaiki Headline  mereka.. Best kan? Headline anda tak syok sendiri ataupon krik krik lagi.. =) 

Dalam kelas ni jugak, kitorang dapat mengetahui personaliti orang dengan mengikut warna. Bagi saya yang ini menarik sebab saya sebagai  seller saya tau input ape yang akan saya berikan kepada pengguna mengikut warna mereka.. Haa.. Nampak macam pening sikit tapi sangat membantu okay.. =)



Waktu dalam kelas ni, ada la jugak soalan bermain di fikiran.  Bila masuk bab Closing saya jadi semangat sikit sebab mostly saya tersangkut di bab ni.. Tak sempat saya tanya, Tuan Suhaimi dah terangkan.. hihi.. Macam tau tau jer =)

Anda semua nak tau tak? Dalam kelas ini, kami telah diajar cara buat FB Ads secara live dan dibantu oleh leader dan juga team mereka. Mereka ajar steps by steps.. Kebarangkalian duit anda nak hangus tu amat tipis.. Tak percaya? Meh tengok video selepas kelas ni. Apa peserta rasa selepas menyertai.

Lepas kelas Tuan Suhaimi serapkan kami di group WhatsApp.. So, kalau kami ada kemusykilan, kami boleh tanya lagi.. Disamping ukhwah terjalin, ilmu pon dapat.. Kesimpulannya, kelas ini memang sangat awesome.. hihi.


Kalau ada lagi yang berminat nak join kelas ni, anda tak perlu risau. Ada lagi.. Bila? Tengok details ni.  

Tarikh: 19 dan 20 Nov 2016 (Kini dibuka) 250 kekosongan.


Masa :Kelas jam 8.30pagi - 5.30ptg. 



Tempat : MPWS, bandar baru bangi, selangor.



Anda juga boleh layari di FB PAGE   mereka. 



Selamat menghadiri kelas dan semoga anda semua berjaya. Insyaa Allah. Amiinn